Läsarna avgör: Var handlar du oftast handgjorda chokladpraliner?

Att göra handgjorda chokladpraliner är en konst som många överlåter till proffsen. Men hur är det med tillgången på handgjorda chokladpraliner i Sverige? Hur är det när suget faller på, finns det någon butik i närheten där du bor? Enligt pralinkartan verkar det visserligen finnas en hel del butiker, men behöver pralinkartans läsare ändå resa till någon större stad, kanske i värsta fall land och rike för att få tag på sina praliner? Drygt fem månader har du fått på dig att tycka till och nedan finner du resultaten på min fråga.

Parlinkartans läsarundersökning nummer 4Det var 23 personer som tyckte till den här omgången, och resultatet är rätt slående tycker jag. Utbudet av pralinbutiker vekar hyffsat tillfredställande när 65 % har tillgång till en butik nära sig. (Eller så bor parlinkartans läsare huvudsakligen i de stora städer). Mer synd är det om de 17 % som får vänta tills de åker till en större stad innan de kan hugga i godsakerna. Ja, förutsatt att det inte handlar om chokladälskare med extremt goda självinsikter och som vet att lagra och disponera tillräckligt med praliner innan nästa besök till en stor stad. 9 % handlar på nätet vilket borde vara mycket smidigt, men jag skulle akta mig för att beställa choklad när sommaren är som varmast och pralinerna riskera att utsättas för hetta. Mest imponerad i den här undersökningen är jag dock av chokladmakarna, de 9 % som tar saken i egna händer när chokladsuget faller på. Men så finns det också en massa bra utrustning på marknaden för de som vill försöka sig på att göra sina egna praliner.

    Senast recenserat

    Proudly sponsored by SEG Swiss Education Group Scandinavia - Design by Tioreo